BejelentésMicimackó mesekuckója
Versek, mesék, verses mesék gyermekszemmel

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


 

 

A pandémia kreativitásra is

 

sarkallta a

 

Zalaszabarért Egyesületet.

 

 

Néhány éve alakult meg a Zalaszabarért Egyesület, amely idén online versíró pályázatot hirdetett – nem csak helyieknek. Jöttek is alkotások szép számmal, s ahogy mondani szokták, a szakértő zsűrinek nem volt könnyű dolga. De előbb essék szó a civil szervezetről és annak céljairól. – A Zalaszabarért Egyesület célja, hogy településünk múltját, hagyományait felkutassuk, megőrizzük, és hogy a jelenét szebbé tegyük. Alapvetően kulturális, hagyományőrző egyesület vagyunk – bocsátotta előre Balogh Andrea ötletgazda, alapító, a szerveződés elnöke.

 

 

– Eddig csak néhány kisebb megmozdulásunk volt, például az iskolai gyereknap segítése két éve, egy iskolai verseny, a Sík Sándor-nap támogatása, vagy a falu néhány pontjának időnkénti csinosítgatása. Sajnos tavaly a járványhelyzet mindent felülírt, ezért több tervezett esemény, program várt megszervezésre. Ezek közé tartozik a versíró verseny, amely már jó ideje (tavaly is) tervben volt. Idén tavasszal aztán úgy gondoltam, hogy ha olyan sok minden valósulhat meg online, akkor egy versíró versenyt is le lehet bonyolítani ily módon.

-Ezért indítottuk útjára a pályázatot, alsó tagozatos, felső tagozatos és felnőtt korcsoportokban – ismertette a hátteret.

-A szerzőknek szabad kezet adtak, ennek köszönhetően a természet szépségétől, a tavaszi éledéstől, a mély egyéni érzelmektől kezdve a gyermekkori emlékeken keresztül az életünket most átszövő járványhelyzetig sok téma megjelent az alkotásokban. Összesen 21 alkotó és 32 vers a statisztika. Az is érdekes, hogy az egész Dunántúlt felölelte a versenyzők köre, hiszen nemcsak helyiek vagy környékbeliek pályáztak, de érkezett vers Budapestről, Pécsről, Győrből, Szombathelyről is. Az alkotók közül sok a helyi, illetve akinek kötődése van Zalaszabarhoz, innen származott el, vagy a munkatársa élt itt, és ő hívta fel a figyelmét a pályázatra. De volt olyan, aki az ismerős ismerősétől hallott a lehetőségről.

-Balogh Andrea jelezte, munkáját a három zsűritag is segítette: Kardos Ferenc, a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár igazgatóhelyettese, Krúdy-díjas költő, Tulok Teréz helyi költőnő és Bognár Csilla, szintén a Halis István Városi Könyvtár munkatársa. Ők is online végezték a bírálást, az alkotásokat a szerző nevének ismerete nélkül értékelték. A végső sorrendet közönségszavazás alakította ki.

-A Halis István Városi Könyvtár néhány könyvet, naptárt, albumot ajánlott fel, így minden díjazottnak jutott valami. Harsányi Viktória készített néhány tavaszi díszt, valamint könyvutalványok, jegyzetfüzetek, tolltartók, tollak szerepeltek még az ajándékok között.

 

 

Horváth-Balogh Attila

 

Zalai Hírlap 2021. május 31.

 

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!